ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    45,6152
    Dolar
  • Euro
    53,0474
    Euro
  • Altın
    6.610,150
    Altın
  • Bist-100
    13.634,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/24°
    ADANA
  • ANKARA
    9/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE RESMİ REKLAM
Muhalefet partileri Doruk Madencilik işçilerinin yanında
Muhalefet partileri Doruk Madencilik işçilerinin yanında
Özgür Özel ve CHP'li 3 vekilin dosyası Ankara'ya gönderildi
Özgür Özel ve CHP'li 3 vekilin dosyası Ankara'ya gönderildi
Mahkemeden 'Yerebatan Sarnıcı'na ilişkin karar: Yürütme durduruldu!
Mahkemeden 'Yerebatan Sarnıcı'na ilişkin karar: Yürütme durduruldu!
Kılıçdaroğlu'ndan 'grup toplantısı' açıklaması
Kılıçdaroğlu'ndan 'grup toplantısı' açıklaması
4 Haziran 2026 Perşembe - 09:18

142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), 2025-2026 sezonunda sahnelediği 9 oyunla 142 gösterimde 33 bin 71 seyirciye ulaştı. Dört yeni oyunun yanı sıra gençlik çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve ilçe turneleriyle tiyatroyu kentin dört bir yanına taşıyan İzBBŞT, sezonu sanatla, dayanışmayla ve yoğun ilgiyle tamamladı.

142 gösterimde 33 bini aşkın seyirciyle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) 2025-2026 tiyatro sezonunu alkışlarla tamamladı. Sezon boyunca sahnelenen oyunlar, sosyal sorumluluk projeleri, gençlik çalışmaları ve turnelerle İzBBŞT, yalnızca tiyatro üretimi yapan bir kurum değil, aynı zamanda kentin kültürel yaşamına yön veren önemli bir sanat odağı olduğunu bir kez daha gösterdi.
2025-2026 sezonunda kendi oyunlarıyla toplam 142 gösterim gerçekleştiren İzBBŞT, 33 bin 71 seyirciyi salonlarında ağırladı. Sezon boyunca 9 oyun sahnelendi. “Halktan Biri”, “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”, “Cadı Kazanı”, “Çok Tuhaf Soruşturma”, “Yolcu”, “Helikopter” ve “Mor Şalvar” yetişkin sanatseverleri ağırlarken, çocuk seyirciler “Don Kişot - Çağdaş Bir Masal” ile “Soytarılar Okulu” oyunlarıyla tiyatronun büyülü dünyasıyla buluştu.

Sezon içerisinde dört yeni oyun ilk kez seyirci karşısına çıktı. İzmir Şehir Tiyatroları ayrıca Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sahnesi’ne de oyunlarını taşıyarak, perde açtığı sahne sayısını artırdı.

İzBBŞT, yalnızca sahnelediği oyunlarla değil, toplumsal fayda üreten projeleriyle de dikkat çekti. Bu yıl ilk kez düzenlenen “İzBBŞT Gençlik Günleri” ile genç tiyatro topluluklarına sahne açılarak genç sanatçıların üretimlerinin görünür kılınması amaçlandı. Gençlerin tiyatro aracılığıyla kendilerini ifade etmelerine alan yaratan etkinlik, kentteki kültürel dayanışmanın da önemli örneklerinden biri oldu. Gençlik Günleri boyunca gerçekleştirilen 14 gösterimde 4 bin 716 seyirci ağırlandı. 9 yaratıcı atölye ile 200’den fazla katılımcı tiyatronun mutfağında ağırlandı.
 
Sanata erişimde fırsat eşitliği güçlendirildi

“Sanat İyileştirir” projesi kapsamında ise hastanelerin onkoloji servislerinde tedavi gören çocuklara tiyatro sanatı ulaştırıldı. İzBBŞT sanatçıları, sanatın moral ve umut veren yönünü çocuklarla paylaşırken, tiyatronun iyileştirici gücünü yaşamın en hassas alanlarına taşıdı. Öte yandan “Kendini Arayan Zürafa” oyunu ile okulları ziyaret eden ekipler, çocukların tiyatroyla erken yaşta tanışmasına katkı sundu. Böylece tiyatro sahnesi yalnızca salonlarla sınırlı kalmayıp okul koridorlarına, çocukların gündelik yaşamına kadar ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kent merkezinin dışındaki tiyatroseverleri de unutmadı. Bergama ve Torbalı başta olmak üzere çeşitli ilçelerde gerçekleştirilen turneler sayesinde tiyatro, İzmir’in farklı noktalarındaki seyircilerle buluştu. Böylece kültür-sanata erişimde fırsat eşitliğini güçlendiren çalışmalar sezon boyunca sürdürüldü.
 “Seyircimize teşekkür ederiz”

İzmir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, Türkiye’de belediyelerin çalışmasına engel olmaya çalışan merkezi bir yönetim olduğunu söyleyerek, “Siyasi nedenlerle oluşturulan bu baskı nedeniyle halka bir kamu hizmeti olarak sunduğumuz tiyatronun devamlılığını sağlamak için çalışırken önümüze türlü türlü zorluklar çıkıyor. Ancak bunları kendimize bahane olarak görmeden, karşımıza çıkan tüm sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. İzmir Şehir Tiyatroları çatısı altında yer alan herkesin gösterdiği özveriyle bu sezon biri çocuk oyunu olmak üzere dört yeni oyunu seyircimizle buluşturduk. İzmirli tiyatroseverler de bu emeği karşılıksız bırakmayarak salonlarımızı doldurdu. Onların bize göstermiş olduğu teveccüh sayesinde özgür bir tiyatro olarak varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Hepsine tek tek teşekkür etmek isterim” dedi.
 
“Dokunduğumuz insan sayısını artırma gayretindeyiz”

Şehir Tiyatroları’nın, tiyatro sanatının gelecek nesillere aktarılması ve dokunduğu insan sayısının artırılması için önemli bir yerde olduğuna değinen Üzümcü, “Çünkü hayatı boyunca hiç tiyatro izlememiş biriyle, hayatı boyunca bir kere tiyatroya gitmiş birinin aynı kişi olmadığını biliyoruz. Bu nedenle tüm oyunlarımızı hayatında ilk defa tiyatroya gelen birisine oynar gibi bir özveriyle oynuyor, projelerimizi bu şekilde hazırlıyoruz. Dokunduğumuz insan sayısını artırma gayretindeyiz. Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sahnesi ile sahne sayımızı arttırma fırsatı bulduğumuz bir yıl oldu. Karşıyaka halkı bizi orada bağrına bastı. İzmir Şehir Tiyatroları olarak farklı ilçelerde sahneler açmayı, oradaki insanlara ulaşmayı hayati buluyoruz. Yine sanata erişimde dezavantajlı olan tüm insanlara dokunmak için çabalıyoruz. Bize gelemeyene biz gitmeye, onlara tiyatroyu götürmeye çalışıyoruz. Yaptığımız sosyal sorumluluk projelerini bu bilinçle hazırladık yıl boyunca…  Bunların üstüne de katarak gelecek yıl çalışmalarımıza devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İzBBŞT, geride bıraktığı sezonda sanat üretimini toplumsal sorumlulukla buluştururken, yeni sezonda da daha fazla seyirciye ulaşmayı ve İzmir’in kültür hayatına katkı sunmayı hedefliyor.

Etiketler:
 
Plajdan 750 kilogram atık toplandı
 
22. Tarihe Saygı Ödülleri için geri sayım başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Plajdan 750 kilogram atık toplandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü ...
Güzelbahçe Belediyesi soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi
İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına ...
Kuşadası'nda temizlikte yeni dönem: Bucher göreve başladı
Kuşadası Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü temizlik çalışmalarının ...
 
Tire’de Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası’na özel anlamlı etkinlik
1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, ...
Efeler Belediyesi ekiplerinden güç birliği
Efeler Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ...
Kemalpaşa'da festival rüzgarı
Kemalpaşalıların yoğun ilgi gösterdiği 53. Altın Kiraz Kültür ve Sanat ...
 
Unutulmaz şair Ahmed Arif Konak’ta anıldı
Usta şair Ahmed Arif, vefatının 35’inci yılında Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Leylim... ...
Nazım Hikmet Karşıyaka’da şiirleriyle anıldı
Dünya şairi Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 63. yıl dönümünde, Karşıyaka’daki ...
Fuarcılığın uluslararası liderleri İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 47 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 40 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 22 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 19 60
5 Rams Başakşehir 34 16 9 9 58 35 23 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 10 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 1 51
8 Çaykur Rizespor 34 10 11 13 46 52 -6 41
9 Tümosan Konyaspor 34 10 10 14 43 50 -7 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 -12 37
11 Corendon Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 0 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 -15 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 -16 35
14 Natura Dünyası Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 -11 34
15 ikas Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 -15 33
16 Hesap.com Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 -22 32
17 Zecorner Kayserispor 34 6 12 16 27 62 -35 30
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 34 8 6 20 31 54 -23 30
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri