ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5441
    Dolar
  • Euro
    34,9160
    Euro
  • Altın
    2.423,500
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    20/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
4 Ağustos 2019 Pazar - 14:12

Çeşme-Atina feribot krizinde ikinci perde... Şirket battı, mağdur yolcuların bilet paraları uçtu!

İzmir Çeşme ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında 30 Haziran’da mehterli törenle başlatılan ancak 15 gün sonra durdurulduğu açıklanan feribot seferleri, krize dönüştü. Daha önce seferlerin teknik nedenlerle durduğunu ve 55 Euro'dan başlayan bilet fiyatlarını iade edeceğini açıklayan firma, bu kez battığını ve paraları ödeyemeyeceğini duyurdu. Mağdur yolcular ise açılışını devlet görevlilerinin yaptığı seferlerle ilgili yaşananlara isyan etti.

Çeşme-Atina feribot krizinde ikinci perde... Şirket battı, mağdur yolcuların bilet paraları uçtu!

Mustafa AKBAŞ/SONKALE (Özel Haber)- Geçen 30 Haziran’da Çeşme Limanı’ndaki mehterli törenle başlatılan, hem yolcu hem de ağır yük taşınacak feribot seferleri büyük bir fiyaskoyla sonuçlandı. 192 metre boyunda, 361 yolcu ile 500 otomobil ve 90 TIR kapasiteli “Aegean Seaways” adlı lüks feribotla başlayan seferler, 15 gün sonra durdu. Ege Deniz Yolları Gemi İşletmeciliği adlı firma, Çeşme ile Atina’nın Lavrion Limanı arasındaki mesafeyi 7 saatte kat edecek, günde karşılıklı 1’er kez yapılacak seferlerin "teknik nedenlerle" durduğunu, yolcuların paralarının iade edileceğini açıkladı. Ancak, 55 Euro’dan başlayan fiyatlarla biletlerini günler öncesinden alıp tatil programlarını yapan ve sefer iptalinden dolayı mağdur olan yüzlerce kişi, önceki gün firmadan yapılan duyuru ile ikinci kez sarsıldı.

BATTIK DİYE MESAJ YOLLADILAR
Daha önce biletlerini iade edeceğini açıklayan firma bu kez, battığını ve paraları ödeyemeyeceğini bildirdi. Aegean seaways tarafından, mağdur yolculara Türkçe ve İngilizce olarak yollanan mesajda, "30 Haziran 2019 tarihi itibariyle başlattığımız Lavrion- Çeşme feribot hattımızda, kapasite yetersizliği nedeniyle oluşan zarar karşılanamaz boyutlara geldiğinden, seferler sonlandırılmış ve şirket tasfiye sürecine girmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyrulur. Bilet iadeleri için lütfen kullandığınız kartın bankasına müracaat ediniz" ifadelerine yer verildi.

 

DEVLETE GÜVENMEK SUÇ MU?
Turizm müdürlüklerini, liman başkanlığını ve Ulaştırma Bakanlığı’nı telefon yağmuruna tutan mağdurlar ise yaşananlara isyan etti. Mağdur vatandaşlar, "Bu feribot seferlerinin açılışına birçok devlet görevlisi katıldı. Görkemli törenle seferlerin ne kadar önemli olduğunu duyurdular. Bu işler böyle plansız, programsız, araştırmadan yapılır mı? Bizim suçumuz devlete güvenmek mi" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

KAPTIRDIĞIMIZ KEŞKE SADECE 55 EURO OLSA
Mağdur yolculardan Ayşe Esin Polat ise feribot krizini gündeme getiren SONKALE'ye açıklamalarda bulundu. Polat, "Kaptırdığımız keşke 55 Euro olsa sadece. Araba ve kamara parasıyla biz 2 yetişkin 1 de bebek 697 Euro, yani 4470 TL ödedik. Gitmeden 5 gün önce haber aldık iptali. Acilen uçuk fiyatlara uçak bileti almak zorunda kaldık. Çünkü 1 haftalık otel paralarımız da ödenmişti. Ayrıca Atina'da yapmamız gereken işlemlerimiz vardı. İptal edemeyeceğimiz bir geziydi. Ben para iadesinin yapılıp kredi kartındaki limitimin açılmasını beklerken paraları iade etmeyeceklerine dair bir mail geldi. Batmış koca şirket. Paramızı bankadan talep etmeliymişiz. Banka ne zaman iade edecek, edecek mi belirsiz. İadeyi beklerken alternatif ulaşım için daha da harcamalar yaptık. Şimdi kara kara düşünüyoruz nasıl ödeyeceğiz bu paraları. Yetkililerden açıklama bekliyoruz. Mağduruz" dedi.

UÇAKBÜS İLE ADINI DUYURMUŞTU
Firma sahibi işadamı Bülent İpek’in şirketi henüz mayıs ayında kurduğu, “Aegean Seaways” adındaki, “RoPax” tipi, lüks feribotu ise kiraladığı öğrenildi. İşadamı Bülent İpek daha önce de uluslararası VİP hava yolculuğu hizmet anlayışını karayoluna uyarlayan “uçakbüs” adlı otobüslerle gündeme gelmişti. Mart 2017’de Vivalines markasıyla yola çıkan İpek, İstanbul-Ankara arasında seferlere başlayacaklarını duyurmuş ancak aradığını bulamamıştı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖZEL GAYRETLERİ OLDU” DEMİŞTİ
Feribot seferlerinin başladığı törende de bir konuşma yapan Bülent İpek, "Her iki ülkenin diplomatik, sosyal ilişkilerine ve ticari ilişkilerine katkı sağlayacak bir proje. Çok uzun yıllardır her iki ülke bu projenin gerçekleşmesi için çok çaba sarf etti. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel gayretleri ile şüphesiz ki Yunanistan tarafının da gösterdiği teveccühle nihayete erdi. Bir ilk gerçekleşti. İki ana kara birbirine bağlanıyor” demişti.

UZUN ZAMANDIR UĞRAŞILAN PROJEYDİ...
Törene katılan Dışişleri Bakanlığı Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı Barış Kalkavan da "Uzun zamandır uğraşılan bir projeydi. Her iki taraf da bunu arzu ediyordu. Güzel bir başlangıç olacağını umut ediyoruz. Bu hat Anadolu'yu Avrupa'ya bağlıyor. Türkiye'nin batıya açılmasını sağlıyor" ifadelerini kullanmıştı.

 
3 yolcu teknesi alabora oldu: 26 ölü, 4 kayıp
 
Foça'da 4 hektar alan küle döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul İzmir Otoyolu açılıyor
İstanbul ile İzmir arasındaki yolculuk süresini 3,5 saate indiren otoyolun ...
Her şey kaplumbağalar için...
İzmir'in Urla ilçesinde, bir dere yatağında yaklaşık 250 kaplumbağa olduğunu ...
Urla'daki askeri tesiste zehirlenme kabusu... 25 kişi hastaneye kaldırıldı!
İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Yolluca Askeri Tesisleri'nde yedikleri ...
 
Facia: 3 çocuk boğuldu, 2'si kayıp!
Muş'un Malazgirt ilçesinde pikniğe götürülen Kuran kursu öğrencilerinden ...
İtirafçı üsteğmen: FETÖ abisi beni taciz etti
FETÖ’nün asker yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma ...
TYT TÜRK, yayın hayatına başlıyor
Türkiye'nin yeni televizyonu TYT TÜRK, 5 Ağustos Pazartesi günü yayına başlıyor.
 
Dondurma sırası beklerken hayat kurtardı
İzmir Foça'da kalp krizi geçiren ünlü sakız dondurmacısı Nazmi Altıntaş'ın ...
Alperen'in babası o karara tepki gösterdi.. Evladımın ölmesi yetmedi mi
İzmir'de 2 yıl önce Alperen Sakin'in (3) okul servisinde unutulduktan ...
Yavruları kepçeyle besliyor
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 16 yaşındaki lise öğrencisi Emre Topal, 8'inci ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri