ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    39,5665
    Dolar
  • Euro
    45,5048
    Euro
  • Altın
    4.282,270
    Altın
  • Bist-100
    9.281,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/33°
    ADANA
  • ANKARA
    15/30°
    ANKARA
  • ANTALYA
    23/35°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/31°
    BURSA
  • ISTANBUL
    21/29°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    21/37°
    IZMIR
  • KONYA
    16/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP’de kurultay gerilimi: 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanıyor
CHP’de kurultay gerilimi: 81 il başkanı bugün Ankara’da toplanıyor
Mayıs ayında konut satışlarında artış: Yılın en yüksek seviyesi
Mayıs ayında konut satışlarında artış: Yılın en yüksek seviyesi
TBMM komisyonunda arbede! Vekiller birbirine girdi
TBMM komisyonunda arbede! Vekiller birbirine girdi
DEM Parti'den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti
DEM Parti'den üç ay sonra ilk Silivri ziyareti
6 Şubat 2022 Pazar - 14:58

Erkan Baş: Birlik sağlanırsa ilk turda Erdoğan büyük bir farkla yenilir

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil gazetecilerle buluştu. Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili “İkinci turda zaten oy verebileceksek ilk turda da oy verelim bitirelim bu işi istiyoruz” dedi.

Erkan Baş: Birlik sağlanırsa ilk turda Erdoğan büyük bir farkla yenilir

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP milletvekilleri Ahmet Şık ile Sera Kadıgil, İstanbul Taksim’de gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda ittifaklardan, partinin güncel sorunlara bakışına ve gelecek seçimlere birçok konu konuşuldu.

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; Toplantıdaki ilk tartışma ittifaklar ve kulislerde kurulması planlandığı şeklinde konuşulan olası bir sağ ittifaktı. TİP milletvekili Ahmet Şık, olası bir sağ ittifakın TİP’i ve kurulacak sol ittifakı etkilemeyeceğini belirterek “CHP umarım buradan mesajı alır, kendi pozisyonunu masaya yatırır diye düşünüyorum. (Sol ittifak görüşmeleri için) Kendi adıma söylüyorum, bizim bu konuda diğer partilerle ilgili bir şey söylememiz çok yakışık almaz ama biz gittiğimiz her yerde şunu söylüyoruz. İki ittifak var, çaresiz hissedebilirsiniz ama buna mahkum değilsiniz. Bir ittifak olacak ve TİP de bunun bir parçası olacak” dedi.

Milletvekili Sera Kadıgil de “Hiçbir sol partiye rezervimiz yok” derken “En geniş üçüncü ittifaka ihtiyaç duyduğumuzu hissediyoruz. Öyle bir noktadayız ki ayrıştığımız değil birleştiğimiz noktalar üzerinden hareket etmek önemli” diye konuştu.

'AKP’Yİ VAR EDEN SORUNLARA İLİŞKİN HESAPLAŞMAYA GİRMEZSEK BAŞKA BİR VERSİYONU GELİR'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, parlamentonun işlevsiz hale getirilmesinin reddedilmesi gerektiğini dile getirirken “Parlamento sokaktaki mücadeleyi oraya taşıdığımız sürece anlamlı olur. Gelecek açısından da çok önemli. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine kilitlenildi fakat Erdoğan bir yenilgiye uğratılacaksa ve seçilen kişi bunu ortadan kaldıracaksa parlamento çok önemli olacak. İddialı olacak ama önümüzdeki seçimi sadece bir seçim olarak değerlendirmiyoruz. Geride kalan 100 yıla baktığımızda emekçiler, kürtler, gençler, aleviler siyasal temsil noktasında kendilerini var edemediler. Siyaset dar bir elite sıkıştı. Memleket sağa yatan bir gemiye benziyor. AKP ile bu gemi de battı. Önümüzdeki 50-100 yıl boyunca sol burada olacak mı? Soru bu” dedi.

Baş, özellikle sistem tartışmalarıyla ilgili ‘Nasıl çıkarsak çıkalım’ anlayışının çok hakim olduğunu belirterek diğer muhalefet partilerinin önerdiği güçlendirilmiş parlamenter sisteminin ne vaat ettiğinin tartışılması gerektiğini söyledi, “AKP’den kurtulabiliriz fakat AKP’yi var eden temel sorunlara ilişkin köklü bir hesaplaşmaya giremezsek başka bir versiyonu iktidara gelir ve bu Türkiye’nin 30-40 yılının daha kaybedilmesi anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

‘YANLIŞ YAPMAYIN, HALKA SORDURMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN’

Toplantının sonlarına doğru Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Baş, önceki seçimlerden ders çıkarılması gerektiğinin özellikle altını çizerek şunları söyledi: “Daha önce sağcı aday koydunuz, sonuçlarını gördük bunu yapmayın diyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu örneği var. İkinci turda zaten oy verebileceksek ilk turda oy verelim bitirelim bu işi istiyoruz. Açık konuşayım bir taraftan Millet İttifakı’na açık çek veriyoruz, bir taraftan da tehdit ediyoruz. Yanlış yapmayın, bizi halka sordurmak zorunda bırakmayın. Ama böyle bir hata yapılırsa da sorumluluk bizden gitti.”

‘BU KOLTUĞU YAKMAK İSTİYORUM DİYEN BİR ADAY OLURSA TİP PAZARLIĞA GİRMEZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığına dair konuşulanlar için de Baş, şöyle konuştu: “CHP yönetimine şunu söyledik, biz bir daha sizinle görüşmek istemiyoruz. Ekrem İmamoğlu’na oy verdik. Ne Ekrem beyi telefonla aradık, ne CHP’den herhangi birisiyle görüştük. Hiçbir temasımız olmadı. Bir şeye inandık. AKP’nin yenilmesi gerekiyordu, hiçbir görüşme yapmadan Ekrem İmamoğlu’na oy verdik. Şimdi de halkın AKP’ye karşı öfkesini, kendi kişisel ikbali için değil de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ortadan kaldırmak için kullanmak isteyen, buna aday çıkarsa, ben bu koltuğa oturmak değil, bu koltuğu yakmak istiyorum, bu koltuğu kaldırmak istiyorum diyen bir aday çıkarsa TİP hiçbir pazarlığa girmez, görüşme ihtiyacı duymadan o adaya oy verir, işi bitiririz.”

Geçen seçimlere dair “Muhalefet iktidarla kavga etmek yerine birbirinden oy devşirmeye odaklandı” diyen Baş, sözlerini şöyle noktaladı:

“Buna gerek yok. Bu birlik sağlanırsa ilk turda Erdoğan büyük bir farkla yenilir. Cumhurbaşkanlığı seçimine dair net tutumumuz bu."

 
Osman Bölükbaşı ölüm yıldönümünde unutulmadı
 
Tarımın kalbi İzmir'de atıyor... Agroexpo'da gündem; traktör!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den birlik yemeği.. 'İKTİDARA YÜRÜYORUZ'
CHP İzmir il teşkilatı, İl Başkanlığı'nın düzenlediği birlik ve beraberlik ...
CHP'li Taşkın: Türkiye İzmir'i model almalı!
İzmir'de CHP İl Başkanlığı ve Konak Belediyesi'nin etkinliklerine katılan ...
Cemil Tugay'a 'Tek adam' tepkisi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi meclis üyesi AK Partili ...
 
AK Partili Sürekli: ‘Ceza ve Engel’ diye diye helak oldular!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Buca’da, ‘Dünden bugüne yol arkadaşlarımızla ...
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'nun İngiliz büyükelçisiyle görüşmesine ilişkin açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz ...
CHP'li Bakan: Faili uzakta aramayın...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dün gece Meclis’te kabul edilen Öğretmenlik ...
 
CHP'li Polat, levreklerdeki hastalığı meclise taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, yakın dönemde ...
AK Partili Koştu'dan Millet Bahçesi talebi: Davaları durdurun!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi projesinin açılan ...
CHP'li Beko: Saray yönetimi yurttaşları kar altında bıraktı!
Art arda gelen zamlar nedeniyle vatandaşın kış şartlarında zor günler ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 36 30 5 1 91 31 60 95
2 Fenerbahçe 36 26 6 4 90 39 51 84
3 Reeder Samsunspor 36 19 7 10 55 41 14 64
4 Beşiktaş 36 17 11 8 59 36 23 62
5 Rams Başakşehir 36 16 6 14 60 56 4 54
6 ikas Eyüpspor 36 15 8 13 52 47 5 53
7 Trabzonspor 36 13 12 11 58 45 13 51
8 Göztepe 36 13 11 12 59 50 9 50
9 Çaykur Rizespor 36 15 4 17 52 58 -6 49
10 Kasımpaşa 36 11 14 11 62 63 -1 47
11 Tümosan Konyaspor 36 13 7 16 45 50 -5 46
12 Corendon Alanyaspor 36 12 9 15 43 50 -7 45
13 Bellona Kayserispor 36 11 12 13 45 57 -12 45
14 Gaziantep FK 36 12 9 15 45 50 -5 45
15 Onvo Antalyaspor 36 12 8 16 37 62 -25 44
16 Sipay Bodrum FK 36 9 10 17 26 43 -17 37
17 Net Global Sivasspor 36 9 8 19 44 60 -16 35
18 Atakaş Hatayspor 36 6 8 22 47 74 -27 26
19 Adana Demirspor 36 3 5 28 34 92 -58 2
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri