Altınordu tribündeki oyuncuları çok aradı!
Dün güneşli güzel bir gündü. 16.00’daki Altınordu-Y. Samsunspor maçını tribünde izlemek güzel olur diye düşündüm. Güzel bir maç olacağını da düşünerek…
Maç öncesi kupa maçındaki kırmızıyla cezalı duruma düşen Ahmet İlhan ve yine tedbirli olarak ceza kuruluna sevkedilen Enis de tribündeydi!
Maç öncesi FB ve Milli Takımın unutulmaz santrforlarından Osman Arpacıoğlu için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Geçen sezonki gücünden kaybeden Samsunspor 19 puanla 10., Altınordu ise 13 puanla 18. sırada başladı maça.
Hüseyin Hoca, Recep’i yine kulübede bırakarak başladı. Tribündeki forvetlerin yerine Hüsamettin’e görev verdi.

XXX
İlk yarıda karşılıklı ataklarla geçen maçta 25’e kadar istekli gözükmeyen Yasin bu dakikada sahneye çıktı ve kenardan içeriye çektiği topu kepçeleyerek Altınordu altı pasına şandelledi, arkadaşlarının kafayla önüne düşürdüğü topa vuran Saviçeviç, Samsunspor’u öne geçiren golü plase ile kaydetti. Kalabalıkta gelen topa kaleci Ali Emre’nin yapacağı bir şey yoktu.
37’de Yusuf Can-Kenan değişikliği oldu Altınordu’da ama Kenan’ın verimli olmadığının görüldüğü halde neden sonuna kadar sahada kaldığını doğrusu anlayamadım. Tıpkı Altınordu 1-0 mağlup durumdayken Recep’in oyuna alınması için 84. dakikanın neden beklendiğini anlayamadığım gibi.
Altınordu iki asının yokluğuna karşın yine de rakibini iyi ‘ısırdı’, iyi üzerine gitti ve tempo yakaladığında kaleye çabuk ve tehlikeli indi ama son vuruşlarda etkisiz kaldı. Kenardan gelen ve uzak direği geçen toplarda da saydım, beş kez orası ıssız kaldı. Altınordu’lu oyuncular hep ön direkte ve penaltı noktası civarında toplandılar. Oysa gelen ortaları karşılayan olsa Samsunspor ceza alanı karışır ve neler neler olabilirdi.
Altınordu, ikinci yarının başları ve uzatma bölümleri dışında rakibini oldukça bunalttı ama sonuca gidemedi. Belki Burak ve Hüsamettin çıkmadan Recep oyuna 65-70’lerde dahil olsa Kenan’ın yerine, skor en azından eşitlenebilirdi. Ancak altın hamleyi Y. Samsunspor yaptı, Fofana’yı sön bölümde alıp topu tutmayı ve köşelere taşımayı düşünürken bu oyuncunun ayağından uzatma biterken ikinci golü de buldu.

XXX
Evet, Altınordu kötü oynamadı ama tribündeki yıldızlarını çok aradı. Ahmet İlhan kupa maçında yok yere o kartı görmeyecek, Enis de dilini tutacaktı. Ankaragücü gibi liderliğe averajla ortak olan takımı devirip sonra da evindeki maçtan puansız ayrılmak iyi olmadı. Üstelik altlardaki Manisa FK, Bursapor ve Boluspor’un galip geldiği bir günde!
Altınordu önümüzdeki haftayı by geçecek. Sonrasında evinde Kocaelispor ve deplasmanda sonuncu Balıkesirspor’la karşılaşacak. Altınordu için ara ve iki maç çıkışa geçmek için bir fırsat. Kırmızı lacivertliler bu çıkışı yapabilecek güçte ve yetenekte. Enis’in mental olarak toparlanıp kendisini formasını giydiği sürece Altınordu’ya vermesi şart. Profesyonellik bunu gerektiriyor. Altınordu’nun çıkışına katkısı olacak bir Enis’in değeri daha da artacaktır. Enis meseleye böyle bakarsa herşey daha güzel olacak.
.jpg)
XXX
Dün tam bir Altınordu günü oldu. Bornova’daki maçtan sonra Altınordu Spor Kulübü Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun nazik daveti üzerine Altınordu-Akhisar arasındaki kadınlar 2. Lig voleybol maçı için Balçova’ya geçtik. Altınordu güçlü rakibini 3-1’le geçerek moral buldu. Ben de lise yıllarımı hatırladım; okul futbol takımında oynadığım gibi kızlar basketbol ve voleybol takımlarının da genel kaptanlığını yapıyor, onları maçlara götürüp getiriyordum. Salonlardaki çığlıkları yeniden duymak güzeldi, bana 1970’leri hatırlattı.
