folkart, orion,

Düğümler Göztepe Gürsel Aksel'de çözülüyor...

Süper Lig’de ve Z. Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yarışının ev sahipliğini İzmir’de Göztepe Gürsel Aksel Stadı yapacak. Türkiye Kupası’nda Antalyaspor ve BJK finali lig bitiminde Göztepe Gürsel Aksel’de oynayacaklar. Üçte bir seyircili oynatılması düşünülen finalin seyircili oynatılmasına statta kendisi maç izleyemeyen Göztepe taraftarı karşı çıkıyor.

Süper Lig’de dün akşam oynanan maçlardan sonra şampiyonluk düğümü iyice kördüğüme dönüştü! Süper Lig’de iki maç üst üste kaybederek büyük avantajını kaybeden BJK’nın şimdi tek avantajı GS’ye karşı 2 gollük averaj üstünlüğü ve attığı golün fazla olması. Yani BJK hafta sonu İzmir deplasmanında Göztepe’yi 1-0 yense GS de evinde Y. Malatyaspor’u 3-0 ile geçse bile ikili averaj eşit olduğundan attığı gol daha fazla olan BJK şampiyonluk ipini göğüsleyecek takım olacak. Çünkü 39. hafta itibarıyla BJK’nın attığı gol 87, GS’nin 77. Fakat BJK kaç farkla galip gelirse gelsin GS ondan üç farklı daha galip gelirse bu kez GS bir gol averajıyla şampiyon olacak. Kısacası BJK’nın hem galip gelmesi hem de hedefini garantiye alması için farklı galip gelmesi şart. Ancak olayın bir de Göztepe boyutu var tabii; iki hafta üst üste aldığı yenilgiyle taraftarını üzen Göztepe bakalım BJK’ya galibiyet şansı tanıyacak mı? Yoksa iki haftalık ezikliğinin acısını siyah beyazlılardan mı çıkaracak? Bilindiği gibi Göztepe’nin 14 yıl aradan sonra çıktığı ve ligi altıncı tamamladığı ilk sezonda da şampiyonluk düğümü İzmir’de çözülmüş, Gomis’in ikinci yarıda penaltıdan attığı golle Göztepe’yi 1-0 ile geçen GS şampiyonluk ipini göğüslemişti. O maçta GS’ye beraberlik de yetiyordu.

Bu arada FB’nin de matematik olarak şampiyonluk şansı var. BJK ve GS’nin yenilmesi, FB’nin galip gelmesi halinde sarı lacivertliler şampiyon olabilir. Dün akşamki sürpriz sonuçlardan sonra doğrusu son hafta da her türlü sürprize hazırlıklı olmak gerekiyor.

XXX

Başka bir olasılık da TFF 1. Lig play-off finalinde Altay ve Altınordu’nun yarı finali geçerek karşılaşması ve bu finalin de Göztepe Gürsel Aksel’de oynanması. Bütün bunlar Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in İzmir’e kazandırdığı stadın ne kadar da işlevsel ve anlamlı olduğunu ortaya koymaya yetiyor.

Şimdi TFF’nin atması gereken bir adım, Dünya Kupası Grup Eleme’sinde de bir maçı Göztepe Gürsel Aksel’e vermek. Dilimde tüy bitti; TFF’nin Süper Lig biter bitmez artık önümüzdeki sezonun adını da “Adnan Süvari Sezonu” olarak açıklamasını sadece İzmir değil bütün futbol kamuoyu bekliyor. Umarım TFF gelecek sezonu da bu sezon gibi “no name” yapmaz!